Efterlyst bil stoppades i Malå – två misstänkta inbrottstjuvar greps

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Två misstänkta inbrottstjuvar greps vid 00.40-tiden natten mot tisdagen kring Rentjärn Malå.

De två tjuvarna hade varit eftersökta av polisen under en tid. En polispatrull påträffade bilen som de färdades i kring Malå.

Polisen kunde gripa tjuvarna efter en insats med tre patruller inblandade. Gripandet gick lugnt till och de två gripna fördes till Skellefteå polisstation.

Nu väntar ett omfattande utredningsarbete, uppger Erik Backlin på polisen.

Uppdatering, 06.36:

Polisens RLC-befäl Erik Backlin berättar att ärendet gäller den svarta bilen, som polisen igår efterlyste iakttagelser kring. En patrull fick syn på bilen i Malå och började följa efter den.

– Men istället för att få en dramatisk biljakt, så valde patrullen att inte stoppa den förrän de hade tillräckliga resurser. Två patruller till anslöt och det blev sedan ett odramatiskt stopp strax utanför Rentjärn när de väl stoppade bilen. Jättebra upptäckt av första patrullen och bra anslutning av de andra patrullerna som hjälpte till, säger Erik Backlin.

Två män i 30–35-årsåldern greps och fördes till Skellefteå polisstation.

Uppdatering, 9.38:

De två männen släpptes på fri fot under tisdagsförmiddagen. Läs mer om det här.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen