Nordsken välkomnar Nintendo Switch och Breath of the Wild

Den 25-27 maj är det återigen dags för spelfestivalen Nordsken i Skellefteå. Besökare kommer bland annat att kunna testa Nintendos nya konsol och efterlängtade titlar som The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Nordsken är den största spelfestivalen norr om Stockholm. Den 25-27 maj kommer evenemanget återigen att arrangeras i Skellefteå, denna gång på Skellefteå Kraft Arena.

Läs också: Därför byter Nordsken arena: ”Ger oss bättre möjlighet att växa”

Nu meddelar projektledare Johan Lider att 2017 års besökare kommer att kunna testa Nintendos nya konsol och flera efterlängtade speltitlar, däribland The Legend of Zelda: Breath of the Wild och Mario Kart 8 Deluxe.

Spelen kommer att visas upp på en storbildsmonter från Bergsala, distributionsbolaget som ansvarar för Nintendos distribution i Sverige.

– Jag hade den stora förmånen att få testa Nintendo Switch och nya Zelda innan det officiella släppet och såg direkt potentialen. Jag har sedan dess jobbat hårt för att få upp Bergsala till Nordsken och till den norrländska publiken. Det känns fantastiskt att vi nu blir ett av de första speleventen i Sverige där Nintendo Switch visas för en bredare publik, säger Johan Lider i ett pressmeddelande.

Det har gått bra för Nintendo Switch sedan konsolen släpptes i början av mars. För de med intresse för spel behövs knappast någon introduktion om titlar som The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

”Den som fruktat att Zelda blivit ett modernt rollspel i mängden med enorma städer fyllda av ej spelbara personer som kommer dränka dig i sidouppdrag, kan vara helt lugn. Det här handlar fortfarande om det Hyrule vi lärt oss älska”, skrev David Caballero i Gamereactor den 2 mars.

Spelfestivalen kommer att pågå dygnet runt i tre dagar. Förutom att prova på olika spel kommer det finnas aktiviteter som brädspel, serietecknarskola, flipperhall, cosplay, föreläsningar och mycket annat.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 14 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Artiklar från 11 december 2017

Artiklar från 10 december 2017

Artiklar från 9 december 2017

Artiklar från 8 december 2017

Artiklar från 7 december 2017

Artiklar från 6 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen