Barnmorskestriden är större än samvetsfrågan

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Svar till A. Lindgren, Norran 12 april

Du skriver att Ellinor Grimmarks mål inte handlar om aborträtten utan endast om hennes rätt till samvetsfrihet.

Grimmark har genomgått en utbildning där aborter ingår som ett arbetsmoment och om hennes samvete förbjuder detta borde hon satsat på en annan inriktning.

Jag kunde sett detta som en enskild persons handling om inte den mäktiga amerikanska organisationen ADF, som bekämpar aborträtten, står för kostnaderna. För mig framstår Grimmark som en galjonsfigur för dessa åsikter.

Du påstår också att barnmorskor har rätt till samvetsfrihet enligt Europakonventionen stämmer det inte. Du blandar ihop § 9 om rätt att vägra bära vapen. Militärtjänst är obligatorisk. Ingen är tvungen att bli barnmorska.

Aborträtten har kvinnor fått kämpa för i många år och den får inte gå till spillo.

Ulla Martinsdotter, Skellefteå

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen