Vem kan slå 37 meter?

Rally går inte bara ut på att köra fortast. Man kan hoppa längst också. Slår någon det gällande rekordet - 37 meter - under Svenska rallyt?

9 februari 2015 16:29

Det är under den 14:e specialsträckan som hoppet, det så kallade Colin's Crest, finns. Norrmannen Marius Aasen hoppade 37 meter 2010 och Ken Block klarade samma längd året efter. Den som hoppar längst i år vinner ett fint pris.

För första gången har arrangören dessutom ramat in specialsträckan med en riktig arena, trots att den ligger mitt i skogen. Det blir därför, enligt dem själva, "VM:s coolaste, med VIP-lounger, storbildsskärm över vägen, DJ, tävlingar och happenings".

Colin Crest är döpt efter den före detta världsmästaren Colin McRae, som avled i en helikopterolycka 2006. McRae var den förste som flög och flög och körde av banan där, och efter hans död fick hoppet hans namn och blev till det svenska rallyts kännetecken ute i motorvärlden.

Nu när Sebastien Loeb slutat är Sebastien Ogier, Frankrike, och Jari-Matti Latvala, Finland, favoriter till segern i tävlingen som avslutas på söndag.

Vem som hoppas längst får vi veta redan på lördag. Rallyt inleds på torsdag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa