Jens vill ge Zorro ett snällare lopp

Jens Erikssons stjärna Zorro Swing går ut i ett vanligt lopp vid tävlingarna hemma på Skellefteåtravet på fredag. ”Han har fått hårda lopp i V75 på sistone. Nu är tanken att ge honom ett snällare lopp”, säger Jens.

15 maj 2019 13:10

Efter tre månaders tävlingsuppehåll drar Skellefteåtravet igång med sin sommarsäsong på fredag, då det är nio lopp på programmet.

Hemmastjärnan Zorro Swing blir en av favoriterna i ett V5-lopp, även om han kommer från en lite sämre insats. När han startade i V75-loppet på Bergsåker den 1 maj var det inte samma tryck i hästen jämfört med tidigare under säsongen, då han visat full form.

– Den fanns en del förklaringar till insatsen senast. Den främsta är att jag tvingades ta upp honom kraftigt efter att ha blivit hängande i tredjespår och har man en gång gett honom signalen att bromsa så är han svår att få igång igen, säger Jens Eriksson.

I övrigt dras Jens Erikssons stall med en del halsinfektioner.

– Men det gäller inte Zorro Swing. Han kollades i tisdags och allt såg bra ut. Han känns också fortsatt fin i träningen.

Däremot fick Zorro Swing ett dåligt utgångsläge på fredag, då han inleder från bakspår på tillägg.

– Vi lär hamna bland de sista efter start och då är det inte enkelt att vinna. Han möter också några rätt så bra hästar.

En häst som verkligen underpresterade i sin förra start var kallblodet Storspjuver.

– Han var det riktigt dåligt med. När vi kollade honom efteråt hade han massor av slem och var ordentligt röd i halsen, säger Jens.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Enmark

Ämnen du kan följa