Svårstoppad Björk mot ny STCC-titel

Efter Thed Björks utklassningsseger i STCC-mästerskapet i fjol gjordes reglerna och förutsättningarna helt om. Det gick sådär. Inför finalen på Mantorp leder Björk lik förbaskat mästerskapet med 31 poängs marginal. Jag är svår att slå, säger han.

6 september 2014 16:35

Tävlingarna på Solvalla blev - som väntat - en blandning mellan dramatik, kaos och tillfälligheter. Bäst på att undvika stöket och böket var Thed Björk, som vann det andra heatet och tog sig i mål som femma i det första.

- Herrejösses vilket första race. Det var ju kaos överallt. Hade jag bara attackerat tre-fyra-fem procent till mer så hade det kunnat vara jag som stod i gruset. Men med de nya reglerna så gäller det att vara försiktig om bilen så man inte missar det andra heatet. Första loppet för säsongen satsade jag lite för hårt, och det kostade massor av poäng. Så nu vet jag bättre. Och att leda med 31 poäng inför finalen var mer än jag hade trott, säger han.

"Får tackla problemen eftersom" Eftersom kvalsnabbast för starta på plats nummer tio i det första heatet så tigger arrangören mer eller mindre om trubbel. De långsamma bilarna längst fram blir extra svåra att köra om på den tajta Solvalla-banan men det blir i vart fall dramatiskt för publiken.

För förarna kanske det inte alltid är lika kul.

- Kul och kul... Jag säger så här, det jag tycker är kul är att vinna. Sedan får man tackla alla problemen allt eftersom de kommer, säger Björk.

Ingen lyckad comeback för "Flash" Någon som inte hade jätteroligt var Janne "Flash" Nilsson.

En av svensk bilsports allra största profiler gjorde comeback efter dryga två år i racingexil och blev aldrig riktigt vän med bilen. Han startade sist i båda loppen, var aldrig med i någon hetluft och slutade åtta i det första heatet och bröt tidigt i det andra.

Finalen i Mantorp körs om två veckor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa