Succéstart för Skellefteås nya elitlag: ”Vi har som mål att vinna både elitserien och SM”

Seger i Prag och obesegrade i Elitserien. Skellefteå Curlingklubbs nystartade lag imponerar stort. "Det var väl mycket att vi har spelat ihop oss och att vi gillar att vara med varandra" säger Johannes Patz.

5 december 2018 20:10

Curlingsäsongen är i full gång. Och Skellefteå Curlingklubbs elitserielag som internationellt går under namnet Team Bryce är just nu hetast av alla lag i Elitserien.

I Elitserien heter dock laget Lag Granbom.

– Vi anmälde oss innan vi tog namnet Team Bryce. Men det är samma lag och samma spelare, säger Johannes Patz.

I Karlstad har första sammandraget i herrarnas elitserie spelats och där vann Lag Granbom från Skellefteå samtliga matcher och är i ensam serieledning.

– Det var väl mycket att vi har spelat ihop oss och att vi gillar att vara med varandra. Vi har som mål att vinna både elitserien och SM så det kändes bra att komma igång bra.

Om två helger väntar en tävling i Skottland.

– Sedan drar SM igång den 2 januari. Vi siktar på att vinna båda de tävlingarna eftersom vi spelar så bra. Vi har haft ett litet uppehåll nu och tävlingen i Skottland är för att förbereda oss inför SM.

Men det är inte bara Elitserien som är igång. Första sammandraget för division I Norra har spelats i Skellefteå och där vann hemmalaget Lag Pålsson, alla fem matcher och är i delad serieledning.

Lag Söderberg, där Gustav Eskilsson är skipper, skuggar med fyra vinster.

I division II Norr- och Västerbotten har första div II-sammandraget spelats i Umeå. Där är det två Umelag, Nygren och Degerfeldt, i toppen med Lag Larsson och Lag Granlund från Skellefteå på tredje plats.

I helgen spelades också det första sammandraget för div III Norr- och Västerbotten.

Fyra klubbar spelade och det har aldrig hänt förut att distriktet har haft fem klubbar i seriespel, men nu är det möjligt då Piteå kom med ett lag från sin nystartade klubb. Övriga klubbar som deltog var Boden, Luleå, Umeå och Skellefteå och ett av Luleå-lagen var ett gäng rullstolscurlare som nu gjorde premiär i seriesammanhang. Leder efter helgen gör Lag Michael Marklund som vann alla sina fyra matcher.

"Vi har som mål att vinna både elitserien och SM."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Ekström

Ämnen du kan följa