”Smutsiga sidan” Ericssons öde

Marcus Ericsson startade dåligt, körde av och blev påkörd. Den svenske formel 1-föraren hade en tung dag i São Paulo och slutade på 17:e plats. Nico Rosberg ledde från start till mål.

15 november 2015 19:04

Svenske Sauber-föraren Marcus Ericsson, som noterade 14:e tid i kvalet, startade som elfte bil från ruta 12 efter att flera förare bestraffats för förseelser tidigare under helgen - bland andra stallkamraten Felipe Nasr.

Ericsson fick en dålig start på "den smutsiga sidan" av Interlagos-banan, tappade flera placeringar i de två första kurvorna och som om inte det var nog gjorde han en kort visit utanför banan under det första varvet.

- Det är garanterat den sämsta starten jag har gjort i min F1-karriär. På nåt sätt fick jag på tok för mycket spinn, sade Ericsson till Viasat.

Rammades av MaldondoNär tävlingen satte sig avancerade Ericsson från kön men på det 33:e av de 71 varven körde han ihop med venezuelanen Pastor Maldonado i Lotus. Maldonado kom bakifrån och rammade den 25-årige svenskens vänstra bakhjul. Venezuelanen straffades med fem sekunders tidstillägg men Ericsson, som snurrade, tappade mycket mer än så på väg in i depån för att kontrollera bilen.

Då spelade det ingen roll att han noterade bra varvtider på "vägen hem".

- Efter det första varvet gjorde jag ett bra race och plockade placeringar. Sedan kom Maldonado och gjorde en missbedömning... Tråkigt, för då var jag på väg tillbaka, sade Ericsson.

Rosberg hela vägenNico Rosberg hade pole position och tog starten före Lewis Hamilton, stallkamraten i Mercedes. Där avgjordes tävlingen. Den tyska VM-tvåan höll undan till sin andra seger i följd utan några större problem.

Hamilton säkrade VM-titeln i Austin, USA, för tre veckor sedan och anlände sent till Brasilien till följd av en bilolycka i Monaco natten till i tisdags.

Säsongen avslutas i Abu Dhabi, Förenade arabemiraten, den 29 november.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa