Efter cancerbeskedet: North Power skänker pengar per AIK-mål

För varje Skellefteå AIK-mål den här SHL-veckan skänker supporterklubben North Power 2 000 kronor.

29 november 2017 15:55

Det var efter beskedet att Erik Forssells 9-åriga dotter drabbats av cancer som NP gick ut på Facebook.

– Det var självklart tycker vi. Forssell är mer än en genomsnittlig spelare, en person som betytt väldigt mycket för Skellefteå AIK, säger Fredrik Rydén, ordförande i North Power.

Initiativet gav snabb effekt.

– När vi tittade under onsdagseftermiddagen hade vi fått in 12 000 kronor via Swish trots att vi inte bett om det. Men jättekul givetvis.

Grundidén från North Power är att själva skänka 2 000 kronor till barncancerfonden per mål som AIK gör den här veckan, samt att få privatpersoner att haka på.

– Vi tycker det var en lite annorlunda och rolig grej. Att få folk att själva lägga 5, 10 eller annan valfri summa per AIK-mål. Det verkar också som ganska många kommer att haka på, säger Rydén och fortsätter:

– Och vi möter ju Rögle på lördag och där har ju AIK haft en tradition att göra många mål.

I samband med cancerbeskedet har även en insamling från Facebook-gruppen ”Skellefteå AIK Fans” dragits igång. Gruppens administratör Elin Nyström startade insamlingen på tisdagskvällen. Mindre än ett dygn senare hade den fått in 34 358 kronor.

North Power skänker 2000 kr till Barncancerfonden per mål som Skellefteå AIK gör mot Linköping och Rögle i veckan. Kul om fler vill matcha med valfritt belopp! RT = ❤️

— Fredrik Rydén (@RydenFredrik) 28 november 2017

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa