”Det känns verkligen jättebra”

Efter tre säsonger i Småland är Arvid Lundberg tillbaka i Skellefteå – och redo att ta nästa steg: "Jag vill fortsätta att utvecklas och bli en riktigt bra tvåvägsback i ligan", säger han.

11 maj 2019 08:23

Åren i Växjö har betytt mycket för den 24-årige Ursvikssonen, både på och utanför isen.

– Jag hade tre riktigt bra år i Växjö. En riktigt fin stad och ett väldigt roligt lag att spela i. Jag har lärt mig en hel del om livet, mig själv och hockey förstås, säger Arvid Lundberg när vi träffas i centrala Skellefteå.

Trots den trivsamma tiden i Växjö, och att det fanns intresse från flera SHL-klubbar, var valet att återvända till Västerbotten inte särskilt svårt att ta.

– Skellefteå är trots allt mig hemstad. Det är hemma för mig. Och när jag snackade med "Forre" (Erik Forssell, GM) så fick jag ett väldigt gott intryck kring vad de vill göra med laget och så. Det känns som det kan bli riktigt bra.

Hur vill du att AIK ska använda dig?

– Jag vill spela mycket och få chansen att spela mitt spel och göra det jag är bra på. Och genom det hoppas jag kunna utvecklas och bli en riktigt bra tvåvägsback i ligan, säger Arvid.

Man är ju väldigt privilegierad som fått chansen att spela i två så grymt bra lag. Det är snudd på overkligt faktiskt.

Arvid Lundberg och Martin Lundberg, som skrivit på ett nytt kontrakt med Växjö, har någonting speciellt gemensamt. Inte bara det faktum att de har samma efternamn och är från Skellefteå, utan de var med och vann guld med Skellefteå AIK 2014 och med Växjö 2018. Det vill säga två guldlag som brukar nämnas som de mest överlägsna någonsin inom svensk hockey.

– Man är ju väldigt privilegierad som fått chansen att spela i två så grymt bra lag. Det är snudd på overkligt faktiskt. Men givetvis två jätteroliga säsonger och slutspel såklart, säger Arvid.

Han fick däremot avsluta sejouren i Växjö med ett uttåg i kvartsfinalen. Ungefär samma läge som Skellefteå AIK befinner sig i just nu.

Hur ser du på ert lag till kommande säsong?

– Vi har behållit stor del av stommen med riktigt bra kärnspelare. Sen har vi kryddat det med många unga och hungriga spelare som känner att de har en del att bevisa och vill visa upp sig i den här ligan. Så jag tror det kan bli väldigt bra om vi får ihop det. Och jag tycker faktiskt det liknar det lag vi hade i Skellefteå 2014, med mixen mellan ungt och rutinerat och där alla spelare vill framåt.

På forwardssidan ska laget kryddas med ett par ytterligare nyförvärv. Däremot är backsidan spikad.

– Den ser riktigt bra ut. "Nisse" (Niclas Burström) måste väl ha spelat tio A-lagssäsonger och han är bara 28 år och äldst på backsidan. Så det känns stabilt med många unga fast rutinerade spelare, säger Arvid.

Hårt schema

Vidare berättar 24-åringen att stämningen i gruppen är på topp samt att Stefan Thomsons försäsongsträning är i full gång.

– Det är tufft. Men vi visste vad vi gav oss in på när vi skrev på kontraktet, säger han med ett leende.

Och just leendet är påtagligt när Arvid Lundberg pratar om att vara tillbaka i hemstaden.

– Det känns verkligen jätte, jättebra. Jag ser väldigt mycket fram emot den här säsongen, avslutar han.

FAKTA

Arvid Lundberg

Född: 1994-09-29.

Från: Ursviken.

Bor: Prästbordet, Skellefteå med sambon Amanda.

Position: Back.

Klubbar: Clemensnäs HC (moderklubb), Skellefteå AIK, Piteå (lån), Växjö.

Kontrakt: Skellefteå AIK till våren 2021.

Statistik SHL: 292 matcher, 56 (12+44) poäng, +49, 84 utv-min.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa