Sanna fortsätter åka på stortävlingar

Skellefteå Golfklubbs stortalang är kvalificerad till Junior-SM. "Det är helt klart en av de största tävlingarna i mitt liv", säger en förväntansfull Sanna Lundmark.

26 juni 2018 11:13

JUNIOR-SM

Norran träffar Sannan under måndagseftermiddagen, strax efter att hon avslutat dagens pass som ledare på veckans golfskola.

Det är fullspäckade dagar för 16-åriga talangen, som på måndagskvällen hade viktig träning innan det blev bilfärd ner mot Linköping där JSM spelas med start onsdag.

– Jag försöker vara hemma i Skellefteå så mycket jag kan i sommar. Men det blir ju inte så långa stunder, säger en skrattande Sanna Lundmark, som den gångna helgen medverkade i Annika Sörenstams egna Annika Cup.

– En jättestor upplevelse. Att få se Annika Sörenstam och all den inspiration som hon bjuder på. Det var väldigt lärorika dagar.

Tävlingen, som var en internationell sådan, spelades under midsommarhelgen i väldigt svåra förhållanden.

– Det blåste väldigt mycket, så det var svårt vilket också syntes på scorerna allmänt. Sen var jag väl inte jättenöjd med mitt eget spel. Men det viktigaste var ändå själva upplevelsen, säger Sanna.

Hennes framfart på golfbanorna har gett ringar på vattnet. Kommande dagar väntar nästa äventyr när Landeryds GK arrangerar Junior-SM.

"Detta var inget jag trodde i början av sommaren."

Är det ditt första JSM?

– Jag spelade JSM-match förra året, men nu är det ju slag (slagspel) vilket känns större. Så det känns jättekul att jag får chansen att spela i en sån stor tävling, säger Sanna Lundmark, som med sina 16 år är en av de yngre på JSM då maxgränsen är 21 år.

Stensons tävling

Men inte nog med det. Mellan den 4–6 juli är Sanna som en av få juniorer i varje åldersklass inbjuden till Stenson Sunesson Junior Challenge.

– Detta var inget jag trodde i början av sommaren, att jag skulle få åka på allt detta. Så att även få vara med på Henrik Stensons och Fanny Sunessons tävling känns väldigt stort.

Så Annika Sörenson och Henrik Stenson på en och samma sommar alltså. Sanna Lundmark lever just nu sin dröm.

FAKTA

Sanna Lundmark

Född: 2001-09-11.

Klubb: Skellefteå GK.

Pluggar: Idrottsgymnasiet i Uppsala.

Aktuell: Tävlar i JSM som avgörs 27–30 juni.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund