Ny motor i Barcelona för Ericsson

Svenska formel 1-föraren Marcus Ericssons nya motor kommer att vara på plats i helgen när spanska Barcelona att stå som värd för F1-världsmästerskapen.

11 maj 2016 07:10

Marcus Ericssons C35 Ferrari kommer att få en välbehövlig motoruppdatering, bekräftar stallet Sauber i ett pressmeddelande. Varken Ericsson eller stallkamraten Felipe Nasr har ännu några poäng under säsongen.

"Spaniens Grand Prix innebär alltid starten för formel 1:s europeiska säsong. Vi känner väldigt väl till banan från vinterns tester. Det kommer att bli intressant att se hur C35-an uppträder i varmare förhållanden jämfört med de kallare under testerna i februari. Jag ser fram emot loppet här och hoppas att vi kan ta ytterligare steg i rätt riktning", säger Ericsson i pressmeddelandet.

Sauber kommer inte att delta i testerna i Barcelona nästa vecka, eftersom de i övrigt inte kommer att introducera några uppdateringar av bilarna.

Verstappen kliver uppDen största förändringen jämfört med senaste loppet i ryska Sotji är att Red Bull petat sin ryska förare Daniil Kvjat för det nederländska stjärnhoppet Max Verstappen, som blott 18 år gammal får kliva upp till huvudstallet.

- Nästa steg i min relativt korta karriär hittills är en fantastisk möjlighet, säger Verstappen till AFP.

Kan byta stallKvjat får kliva ned efter att två lopp i rad kört på tyska Ferrariföraren Sebastian Vettel, och får i stället tävla för Red Bulls andra stall Toro Rosso, som är att betrakta som ett farmarstall.

- Vi har den unika möjligheten att ha alla fyra förare i Red Bull och Toro Rosso under långtidskontrakt med Red Bull, så vi har flexibiliteten att flytta dem mellan stallen, säger Red Bull chefen Christian Horner till AFP.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa