Elina Öhman på en egen nivå – Norum skrällde i första VM-finalen

Elina Öhman fortsätter att vara oerhört dominant. Hon dominerade första finalen totalt och är nu nära att skriva historia – och ta ett fjärde guld. I herrarnas final slog Oskar Norum till med ett perfekt lopp.

6 april 2019 16:14

Elina Öhman har länge varit världstoppen. Och efter första VM-finaler av två är hon i ledningen.

Och hon körde på en helt egen nivå. Ingen av konkurrenterna hängde med. Hon var ungefär 14 sekunder före norska stjärnan Malene Andersen. Varvtiden avslöjar att Öhman nästan var två sekunder snabbare och lämnar inget utrymme för någon att kunna konkurrera.

Skellefteå MS Jenny Lundström hade inte någon bra första final. Hon hittade inte farten och slutade sjua, en bra bit från någon av de mer framskjutna placeringarna.

I herrarnas VM-final handlade det mesta om umesonen Oskar Norum. Norum har många år funnits med i Sverigetoppen och visat att han kan utmana. Men i första VM-finalen dominerade han totalt. Femfaldige VM-mästaren och storfavoriten Adam Renheim hittade inget sätt att kunna utmana om förstaplatsen.

Norum noterade även snabbaste varvtiden och säg nästan ut att kunna slå av lite på tempot mot slutet av racet.

Supertalangen Emil Harr hade inget roligt race. Han hittade inte riktigt farten och kraschade i slutet av loppet. Han tog sig i mål på en sjundeplats, men kommer att få svårt att utmana om en pallplats.

I första EM-finalen vann Filip Öhman i stor stil. Skellefteå MS Pontus Lundström slutade på sjunde plats.

Här är tiderna för VM-final 1 för damerna

Här är tiderna för VM-final 1 för herrarna

Här är tiderna för EM-final 1 för herrarna

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa