Klart: AIK och Clemens erbjuder hockeygymnasium för tjejer

Från och med höstterminen 2018 kan tjejer gå hockeygymnasium i Skellefteå.

12 december 2017 14:47

Skellefteå AIK i samarbete med Clemensnäs Hockey ger från och med höstterminen 2018 tjejer i Skellefteå möjligheten att gå hockeygymnasium.

De två klubbarna har tagit fram en LIU-utbildning, lokal idrottsutbildning.

– Med införandet av en nischad utbildning inom damhockey tar vi fasta på att det finns skillnader gentemot herrsidan och kan fokusera på att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för att spelarna ska utvecklas och nå sin fulla potential, säger Mattias Nilimaa, som ansvarar för att utforma utbildningen och kommer att vara instruktör och istränare för damhockeygymnasiet, på Skellefteå AIK:s hemsida.

Gymnasiets träningspass kommer att hållas i Skellefteå Kraft Arena. Eleverna kommer antingen att spela med Skellefteå AIK:s a-lag eller Clemensnäs utvecklingslag.

– Skellefteå AIK är en av landets erkänt bästa hockeyföreningar. Det finns en ordentlig tyngd bakom varje satsning, den här gången också. För oss är LIU-utbildningen ett viktigt steg i den långsiktigt hållbara satsning på damhockeyn som inleddes med starten av AIK dam tidigare i år, säger Pea Israelsson på klubbens hemsida.

 

Inom LIU, lokal idrottsutbildning, ges elever möjlighet att under årskurs 1 och 2 få utöva sin idrott som individuellt val.

De som söker hockeygymnasiet kan läsa barn- och fritidsprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet inriktning husbyggnad, ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Ala

Ämnen du kan följa