Föll på poäng – Mosse blickar mot EM och proffskarriär

Bronsmedaljören från VM, Mosse Atrakchi, hade inte marginalerna med sig i SM. Han föll mot hemmahoppet Andreas Knutson på delat domslut i semifinalen i lätt tungvikt. ”Jag tyckte att jag vann, så det känns lite surt.”, säger Mosse.

1 februari 2019 09:25

När matcherna går till poäng är det små detaljer som avgöra. Atrakchi fick in en fullträff redan i första sekvensen av matchen.

– Jag visste att han skulle gå på nedtagning och slog en upercut som träffade riktigt bra. Jag tror varken domarna eller jag själv förstod hur bra jag hade träffat.

Motståndaren Knutson erkände efter matchen att slaget påverkade honom resten av matchen. Faktum är att Atrakchis motståndare var så hårt åtgången att han tvingades lämna w.o till finalen.

Men Knutson, som är känd för sin enorma fysik, satte hög press och tillsammans med låsa Atrakchi, gå framåt och få några nedtagningar blev avgörande. Efter tre ronder hade två av tre domare Knutson som vinnare.

– Tråkigt förstås. Men samtidigt lärde jag mig mycket av det här.

Atrakchi vann lite överraskande VM-brons i amatör–VM under fjolåret. Men för Skelleftefightern börjar proffsmatcher bli allt mer lockande.

– Jag funderar om jag ska satsa på att köra EM. Efter det har jag funderat över att börja gå proffsmatcher.

Jag visste att han skulle gå på nedtagning och slog en upercut som träffade riktigt bra

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa