Toranda on Ice: LG ska hitta maskorna

Lars–Gunnar Pettersson var stor publikfavorit som målkung i såväl Björklöven som Luleå Hockey.

19 mars 2016 09:30

Under sin seniorkarriär som sträckte sig från 1980 till 1994 så gjorde L-G som han kallades för 367 mål i sina klubblag. Nu är han en del i det svenska veteranlaget som ska möta sina finska gelikar på Torneälvens is.

– Det kommer nog att bli riktigt rolig hockey där inte försvarsspelet blir så prioriterat. Det kommer antagligen bli en hel del mål.

Finns målsinnet kvar?

– Ja det återstår att se. Troligtvis som kommer jag att upptäcka att jag vet var jag ska vara, men att jag inte kommer hinna dit, säger Pettersson halv på allvar halv på skämt.

Pettersson har varit aktiv som hockeypensionär där han har spelat med ett veteranlag i Luleå. Men även den karriären har tagit slut och det blev lite bråttom att hitta formen då han fick samtalet om Toranda On Ice.

– Jag hade ju lagt hockeyn på hyllan inför förra säsongen, men nu har jag kört ett par månader med gubbarna här i Luleå. Det känns ganska bra, men det kommer antagligen att vara ordentligt med träningsvärk dagen efter.

Pettersson har massor av gamla lagkamrater i det svenska laget. Bland annat en Kirunatrio från tiden i Björklöven.

– Jag har spelat med Hasse (Edlund), Micke (Andersson) och Lasse (Karlsson) under många herrans år. Sedan så har jag har spelat mot eller med de flesta spelarna som kommer att vara med. Det ska bli riktigt roligt att träffas igen, säger Pettersson.

Det brukar vara tuffa tillställningar när Sverige och Finland möts i ishockey, men Pettersson hoppas att det blir lite lugnare på lördag.

– Nog tror jag att vi kommer att visa varandra någon form av respekt. Vi ska ju inte dräpa varandra där ute utan vi får hoppas att det kommer att hållas på en bra nivå.

Även om det vimlar av gamla hockeyidoler så finns det ett par yngre namn som sticker ut.

– Vi har en yngling i laget och det är Niclas Wallin, men Micke Andersson har lovat att ta hand om honom så det ska nog gå bra, skrattar Pettersson.

Vad ser du mest fram mot?

– Det är att spela match. Det där går aldrig ur en för hockey är det roligaste som finns.

Håkan Stridblom

 

Idolen får möta sina ”idoler” – ”Kurri är det nästan så att man skulle ta autograf av”Krönika: Nostalgi med de lux kryddaTravtips till Toranda on Ice – Kontio sitter bakom spikenHär tar isarenan på svensk-finska gränsen form – siktar på 5 000 besökare

Lars-Gunnar Pettersson

Ålder: 55 år.

Bor: Luleå.

Moderklubb: IFK Luleå.

Position: Forward.

Klubbar i karriären: IFK Luleå, Groko Hockey, Luleå Hockey, Björklöven.

Statistik: 387 matcher och 240 mål i Luleå Hockey samt 127 mål på 235 matcher för Björklöven.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa