Framgångssagan fortsätter

Succén fortsätter. Hampus Staflund fick kliva högst upp på prispallen för andra tävlingen i rad efter att ha kört hem segern i Gold Town Summer Nats.

18 juli 2015 19:56

Skellefteföraren fortsätter att överraska. På lördagen fick han kliva upp på prispallen för tredje gången på lika många försök sedan han bytt klass till Super Pro ET.

– Det har gått jättebra och bilen har fungerat perfekt. Jag hade 0,0 sekunder i reaktion och då bör du vinna, säger Hampus Staflund.

I kvartsfinalen slog han ut Jörgen Holmgren. Staflund fick köra solo i semin för att sedan göra upp med Mattias Edvinsson i finalen. Där rödlyktade Edvinsson samtidigt som Staflund tappade greppet och bilen drog snett men han lyckades räta upp bilen och tog sig i mål som etta.

– Båda visste att vi var tvungna att chansa litegrann. Jag såg det i ögonvrån att det var en rödlykta men själv gick jag ju "upp i rök" direkt. Jag tappade greppet helt enkelt och då vred sig bilen lite, säger Staflund.

20-åringen som bytt klass från junior dragster till Super Pro ET är egentligen med och kör för att se och lära och det blev en lärorik tävling.

– Jag tappade greppet i en kvalrunda men annars gick det som planerat. Jag är ju här för att lära mig och fick testa på olika saker som att gå upp i rök och få lite sladd och lite annat.

Vad tar du med dig från den här tävlingen?

– Det är så mycket men hela upplevelsen egentligen. Det här året har ju egentligen varit helt sjukt. Ingen hade ju förväntat sig att det skulle gå så här bra.

Tävlingen avslutades snabbare än vad som var planerat då man valde att köra igång tidigare än förväntat på grund av att regnet var på ingång.

Om det blir några fler tävlingar i sommar för Staflund är oklart.

– Nu kommer vi att riva isär motorn och se hur det ser ut och efter det får vi ta ett beslut. Det är Sundsvall som eventuellt är på tapeten i slutet av augusti.

 

Det här året har ju egentligen varit helt sjukt. Ingen hade ju förväntat sig att det skulle gå så här bra

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa