Jonathan Hultdin blev stor matchhjälte

Skellefteå FF:s U16 avslutade Northern Elite Trophy på Norrvalla på bästa sätt. Jonathan Hultdin avgjorde i matchens sista spark när Luleå SK besegrades med 4–3.

21 juli 2019 18:35

Elitturneringen för akademilag, Northern Elite Trophy, avslutades på Norrvalla i helgen.

Skellefteå FF:s U16 fick det inte att stämma fullt ut i lördags och förlorade med uddamålet, 1–2, i matchen mot finska OLS.

– Vi var inte vakna i första halvlek och visade inte upp samma försvarsspel som i matchen mot Sirius i fredags, säger U16-tränaren Alexander Pettersson.

FF, som var i ett 0–2-underläge i paus, spelade upp sig i andra halvlek men kom inte närmare än 1–2.

– Vi kom igen i andra och satte hög press, men lyckades inte komma ikapp. Vi hade en halvlek var så ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist, säger Pettersson.

Vände i slutminuten

I helgens sista match avslutade U16-laget med seger då Luleå SK besegrades med 4–3.

FF var i ett 2–3-underläge med några minuter kvar att spela, men Jonathan Hultdin skapade först en straff och avgjorde sedan med sitt 4–3-mål i matchens sista spark.

– Vi blandade och gav mot Luleå. Det var misstag som låg bakom de insläppta målen, men vår avslutning på matchen var riktigt bra, summerar Alexander Pettersson.

Skellefteå FF:s U17 gjorde bokslut i Northern Elite Trophy när Boden 3–0-besegrades.

– Det var i mångt och mycket en ganska trött match, som vi dock kontrollerar väldigt bra, säger U17-tränaren Johan Karlsson.

”Stabil insats”

FF:s U17 hade mycket boll och skapade flera långa anfall, men den där sista skärpan saknades.

– Över det stora hela en ganska stabil insats från samtliga, men extra roligt att se hur killarna har tagit kliv med sitt grundspel, säger Karlsson.

Extra beröm till Shakir Ali, född 2004, som stod för en fin insats som offensiv mittfältare. Han spelade i övrigt med U16-laget och var deras genomgående bäste spelare genom hela turneringen.

Fakta

Skellefteå FF:s matcher i helgen

U16

Skellefteå FF–OLS 1–2

Luleå SK–Skellefteå FF 3–4

U17

Boden–Skellefteå FF 0–3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Marklund

Ämnen du kan följa