Ett steg närmare ett eget ridhus

Fritidsnämnden har sagt till att delfinansiera ett ridhus i Fjälbyn, Lövånger med 3,6 miljoner kronor. ”Det hade vi inte kunnat drömma om”, säger Ingegerd Fagerman, Lövångers ryttarsällskap.

18 december 2014 18:00

Föreningen har sökt bidrag för att bygga ett ridhus och anlägga en ny utomhusridbana. Förutom kommunen har föreningen sökt 6,2 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden.

– Det känns väldigt spännande. Nu ska ju arvsfonden säga sitt också, så jag vågar inte ta ut något i förskott, men det känns roligt att kommunen vill satsa så mycket på oss. Det hade vi inte kunnat drömma om, säger Ingegerd Fagerman, kassör i Lövånger ryttarsällskap.

Ett ridhus skulle innebära mycket för föreningen.

– Alla barnen skulle kunna rida året runt. I dag har de mindre barnen ett uppehåll under vintern eftersom det blir för kallt för att rida ute, de sitter ju stilla mycket. Det skulle bli lättare att anordna kurser. Vi kan ta hit tränare utan att behöva oroa oss över vilket väder det ska bli.

Ett sista beslut om kommunens bidrag tas i kommunstyrelsen efter nyår. Ett beslut från Allmänna arvsfonden kan ta flera månader.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa