Eriksson till Chelsea: ”Redo för nästa steg”

Den svenska EM-spelaren Magdalena Eriksson lämnar Linköping för spel i engelska storlaget Chelsea.

15 juli 2017 15:55

Försvararen Magdalena Eriksson har varit en av svenska mästaren Linköpings viktigaste spelare de senaste åren, då hon också burit lagkaptensbindeln.

- Det känns otroligt kul. Men det är blandade känslor i och med att jag lämnar Linköping mitt i säsongen. Jag har blivit väldigt imponerad av Chelseas faciliteter, hur de ser på fotboll och hur de jobbar på träning varje dag, säger Magdalena Eriksson till TV4:s Fotbollskanalen.

"Fokus på EM"Den här säsongen har 23-åringen startat tio av elva matcher för den damallsvenska serieledaren, allt som oftast som mittback.

I Chelsea spelar sedan tidigare landslagsmålvakten Hedvig Lindahl. De båda är mitt i förberedelserna för Sveriges EM-premiär mot Tyskland i Breda på måndag.

På Instagram utvecklar Eriksson - som gjort 26 A-landskamper - övergången. Kontraktet är skrivet över två år.

"Tråkigt""Först och främst vill jag tacka Linköpings FC för de 4,5 år jag varit i klubben (...) Nu känner jag mig så redo för att ta nästa steg i min karriär, och att det steget blir till just Chelsea känns helt fantastiskt. (...) Där kommer jag få de allra bästa förutsättningarna att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare. Nu är det fullt fokus på EM som gäller och alla utmaningar som väntar där", skriver Eriksson.

"Det är naturligtvis tråkigt för LFC att tappen en duktig fotbollspelare, med stark personlighet och bra ledaregenskaper. 'Magda', som varit vår kapten, har med professionalism gjort mycket för klubben och vi kan nu bara önska henne stort lycka till i hennes framtida utmaningar och tackar för hennes insats i Linköping genom alla år", säger Linköpings tränare Kim Björkegren i ett pressuttalande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa