Ericsson körde upp sig i Montreal

Marcus Ericsson hade problem under den första träningen men när han fick ordning på grejorna körde han upp sig på Gilles Villeneuve-banan i Montreal.

5 juni 2015 22:59

I förhandssnacket pratade F1-svensken om att banan - där Kanadas Grand Prix avgörs på söndag - passar honom och hans Sauber.

- Jag har rätt så höga förväntningar. Det känns som om att det är en bana vi kan slå tillbaka på. Vi har haft två tuffa race, både Barcelona och Monaco, där karaktären på banan inte riktigt passade vår bil. På pappret är det här en bana vi ska vara mer konkurrenskraftiga på. Det är många och långa raksträckor och det är många chikaner på den här banan som borde passa oss bra. En bana som är rolig och utmanande att köra.

- Vi går in med rätt så höga förväntningar för att kunna vara med och slåss om en poängplats igen, sade Ericsson till Viasat Motor inför fredagens två träningar.

Några tendenser i den riktningen gavs inte på den första träningen.

Ericssons bästa varvtid var bland de sämsta, 2,953 sekunder långsammare än ettan Lewis Hamilton, som i sin tur var 0,415 sekunder snabbare än stallkompisen Nico Rosberg. Hamiltons varvtid var 1.16,212 minuter.

Efteråt kom uppgifter om att Ericsson haft tekniska problem från och till under de 32 varven på den 4,361 kilometer långa banan i Montreal.

Ericssons andra träning var mer lovande. Innan regnovädret drog in körde svensken upp sig till tolfte plats, 1,273 sekunder efter Hamilton, världsmästaren och VM-seriens ledare, som var snabbast även i fredagens andra besök på Gilles Villeneuve.

Hamilton bjöd dessutom publiken på en vattenplaning som tog stopp först i en barriär av däck.

Under lördagen väntar den tredje tidsträningen och kval.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa