Ericsson: ”En positiv fredag”

Om han kom till tyska Hockenheim med stukat självförtroende efter den senaste tuffa tiden var det inget som syntes på Marcus Ericsson under dagens första träning. Den svenske formel 1-föraren slog till med elfte bästa tid.

29 juli 2016 19:31

Det mesta det här formel 1-året har handlat om Mercedes.

Lewis Hamilton, Storbritannien, leder för tillfället med sex poäng efter förra veckans seger i Ungerns GP. Men på Hockenheim-banan, fem dagar senare, är tvåan Rosberg ute efter revansch.

Och tysken inledde på bästa sätt på hemmabanan.

- I Ungern var vi också snabba på fredagen, men på lördagen och söndagen var alla mycket närmare. Det är en bra start, men vi får se mer i morgon, säger Rosberg.

Före NasrMarcus Ericsson kom samtidigt till Tyskland med stukat självförtroende sedan han haft det tufft den senaste tiden.

Det var dock inget som syntes under dagens första träning, då han hade elfte bästa tid - drygt åtta tiondelar före stallkamraten Felipe Nasr. Och dessutom före stjärnor som Valtteri Bottas, Felipe Massa, Romain Grosjean, Nico Hülkenberg, Sergio Pérez och Kevin Magnussen.

- En positiv fredag, en av de bättre på länge, säger Ericsson, som var 18:e på den andra tidsträningen - också då före Nasr.

"Rullade på"Svensken kraschade rejält på träning inför Storbritanniens GP för tre veckor sedan och bröt sedan loppet redan efter 13 varv. Senast i Ungern kraschade han i kvalet och slutade först på 20:e plats. Dessutom har Nasr varit före svensken i fyra lopp i rad.

- Jag har haft några dåliga helger och var riktigt laddad inför i dag. Jag tycker att det fungerade riktigt bra både under första och andra träningspasset. Inga draman, det rullade på, säger Ericsson.

Han kommenterar även sin framtid i F1 efter ägarbytet i det tidigare ekonomiskt krisande Sauber-stallet.

- Jag tror att jag har bra chanser att vara kvar här hos Sauber.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa