Ekström vann på Hockenheim

Det blev seger för svenske Mattias Ekström i säsongens andra VM-deltävling i rallycross. Ekström startade i poleposition men stallkamraten Toomas Heikkinen, Finland, var snabbast i väg i starten. På det tredje varvet kunde svensken dock ta sig förbi och höll sedan ledningen hela vägen in i mål.(TT)

8 maj 2016 20:39

- Att vinna inför den här fantastiska publiken med alla DTM- och rallycross-fans är något som du normalt sett bara kan drömma om, säger Mattias Ekström som nu leder både förar- och teammästerskapet efter de två första deltävlingarna.

Heikkinen körde i mål som tvåa och amerikanen Ken Block blev trea.

Däremot fortsätter säsongen att vara motig för Timmy Hansen, vars bil fattade eld i ett av kvalheaten. Mekanikerna lyckades få ordning på bilen och Hansen kunde sedan vinna det sista kvalheatet. Men han blev senare ändå diskad eftersom att bilen vid en kontrollvägning varit för lätt.

Ekström tog sedan sin elcykel för att hinna till starten i DTM, men då gick det inte riktigt lika bra.

Han startade från 20:e plats och körde upp sig till en 13:e plats när problemen började.

- Jag stretade på men fick sedan skador på bilen från en Mercedesförare som tänkte lite annorlunda än jag. Bilen blev okörbar och jag tappade två-tre sekunder per varv, så jag fick bryta, säger Mattias Ekström i ett pressmeddelande från Audi.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa