Ekström ska slutföra uppdraget

Världsmästartiteln är redan säkrad. Men rallycrossmästaren Mattias Ekström åker inte till finaltävlingen i Argentina för att bara visa upp sig. "Nu är det dags att slutföra uppdraget. Det är fortfarande en trofé att kämpa om och vi vill verkligen ha med oss den hem", säger Ekström i ett pressmeddelande.(TT)

23 november 2016 10:04

Världsmästartiteln är redan säkrad. Men rallycrossmästaren Mattias Ekström åker inte till finaltävlingen i Argentina för att bara visa upp sig.

"Nu är det dags att slutföra uppdraget. Det är fortfarande en trofé att kämpa om och vi vill verkligen ha med oss den hem", säger Ekström i ett pressmeddelande.

Den trofé som han vill lyfta på söndag är för lagtiteln. Hans stall, EKS, leder på 385 poäng, 17 före Team Peugeot Hansen där svensken Timmy Hansen kör tillsammans med den förre rallyvärldsmästaren från Frankrike, Sebastien Loeb.

Förutom Ekström kör finländaren Toomas Heikkinen för EKS.

Aldrig tidigare har ett och samma team vunnit VM-serien både individuellt och i lag. Ekström säkrade den individuella titeln i den senaste tävlingen i tyska Estering.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa