Crimdon Hunk hemmahopp i SM

SM-veckan i hundkapplöpning är i full gång i Fällbäcken. Crimdon Hunk är ett hemmahopp som gick vidare från helgens SM-försök i sprint. ”Jag är jättenöjd – det viktigaste var att ta sig vidare”, säger ägaren Lotta Lindkvist efter andraplatsen.

22 juli 2019 07:15

Tävlingsveckan på Skellefteå Greyhound Park i Fällbäcken drog ingång med SM-kval i helgen. Lotta Lindkvist hade Crimdon Hunk till start i SM-försöket över sprinterdistans.

En plats bland de tre främsta var ett måste för att säkra en semifinalplats. Crimdon Hunk klarade det galant med sin andraplats i lördagens andra lopp.

– Han har alltid gjort bra tider här och han trivs både på kort- och medeldistans, säger Lotta Lindkvist.

Det enda målet på förhand var att säkra en biljett till veckans semifinaler. Det är då det gäller på allvar.

– Jag är jättenöjd – det viktigaste var att ta sig vidare. Han är bara tre år och har inte hunnit göra så många starter ännu. Man brukar säga att hundarna tävlar som bäst när de är mellan tre och fem år gamla.

Lotta hade ett uppehåll med sina tävlingshundar under några år men nu är hon tillbaka med besked. På onsdag jagar Crimdon Hunk en finalplats.

– SM på hemmaplan betyder jättemycket för oss och jag hoppas på final, säger Lotta Lindkvist.

Mycket arbete

Nils Marklund, ordförande i Skellefteå Hundkapp, är nöjd med förberedelserna inför SM-veckan.

– Det var varit mycket jobb för att få allt i ordning och det krävs en viss insats för att få ihop det, men nu känns det bra att vi är på banan. Uppslutningen är också väldigt bra, faktiskt lite bättre än vad jag hade förväntat mig, säger Nils.

Att få arrangera SM är av stor vikt för Skellefteå Hundkapps verksamhet.

– Det brukar gå sex eller åtta år mellan gångerna, men vi är beroende av att få köra SM för att kunna driva vår anläggning. Nu hoppas vi på mycket publik och fint väder, säger Nils Marklund.

Hela SM-veckan avslutas med finaler under lördagsaftonen.

Fakta

Schema, SM-veckan

Tisdag: Cuper.

Onsdag: SM-semifinaler.

Fredag: Final, cuper.

Lördag: SM-finaler.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Marklund

Ämnen du kan följa