Blandade känslor för Vendela i Norge

Malåtjejen Vendela Näslund fick göra premiär i Sveriges lag i nationshoppningen i norska Drammen. "Vi är både nöjda och missnöjda", sammanfattar mamma Johanna Näslund.

13 maj 2019 11:04

Fredagens förberedande hoppning slutade med en felfri hoppning och placering efter att Vendela slutat åtta.

– Det kändes bra. Och med det kom hon med i Sveriges lag till lördagens nationshoppning vilket var premiär. Jättekul, säger Johanna.

På den mycket tuffa banan, med både två- och trekombinationer, fanns premiärnerver inbladat. Banan reds dessutom i två omgångar tätt inpå varandra.

– I första omgången blev det en rivning och ett följdfel. Sen i den andra omgången så genomförde hon det nästintill helt perfekt då de sista två hindren touchades lätt. Det var synd. Men vi är hyfsat nöjda även om det känns surt att inte marginalerna får vara på vår sida.

Påfrestande

Efter det fick Vendela ladda om för söndagens Grand Prix. För hästen Super Hop JN var det en tuff påfrestning.

– Detta är något vi aldrig varit med om tidigare. Och det var tufft för alla, det märktes då det bara var ett ekipage som red felfritt på söndagen. För Vendela blev det en 11:e plats efter tre rivningar, säger Johanna, som är stolt över vad dottern presterat:

– Det är mycket som är helt nytt och banan var den tuffaste hon tävlat på någonsin. Så vi drar viktiga lärdomar och blickar framåt. För fortsätter hon ta steg så får vi marginalerna med oss till slut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa