Björk ser ljust på race i skymning

En publikfriande racingduell i skymningen. Det är vad som väntar STCC-förarna på Mantorp Park, när tävlingsarrangören testar nytt. Det här kommer att bli intressant, säger mästerskapsledaren Thed Björk till TT inför kvällsloppet.

24 juni 2015 11:32

När STCC-cirkusen på torsdagen kommer till Mantorp Park testar arrangören ett nytt koncept: kvällstävling mitt i veckan, med kval under dagen, och race i solnedgången.

- Det här kommer att bli intressant, jag hoppas att publiken hittar dit. Jag tror att det blir bra, det ska bli spännande att testa, säger Thed Björk, Volvo-föraren som leder mästerskapet.

Vanligtvis körs STCC-tävlingarna under en hel helg, med kval ena dagen och race under den andra. Att tävlandet nu blir mer kompakt är inget som stör Thed Björk.

- Det blir intensivare, men eftersom det är så pass korta race påverkar det inte oss förare, säger han.

- För publiken blir det nog roligt.

Annan banslingaSom om det inte vore nog med race i skymningen, kommer tävlingen dessutom att köras på Mantorps korta banslinga - vilket blir en ny bekantskap för flera av förarna. Men inte för Thed Björk.

- Jag har faktiskt tävlat på den banan en gång, i slutet av 90-talet. Men det skiljer inte så mycket, egentligen är det bara en annorlunda kurva. Det blir bra för publiken, som kommer se mer av racet.

"Jättebra förberedelser"Thed Björk har vunnit STCC-mästerskapet de två senaste åren och toppar sammandraget även i år, efter två körda tävlingar.

- Förberedelserna inför säsongen har varit jättebra, jag har samma känsla som jag haft de senaste åren och så har jag börjat bra.

På Mantorp är han självklar favorit. Men 34-åringen höjer ett varningens finger för stallkamraten Fredrik Ekblom.

- Han vill alltid slå mig. Men jag tror också att Mattias Andersson blir farlig. Han vill vinna på hemmaplan, säger Thed Björk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa