Bildextra: Vinnarna på idrottsgalan

Under lördagen var det dags för den andra upplagan av Skellefteås egen idrottsgala. Totalt delades åtta priser ut, bland annat fick Jan Åke Sandström årets Hederspris och Peter Helsing prisades som årets Eldsjäl.

27 oktober 2019 09:01

Jan Åke Sandström, Årets Hederspris: "Det var väl inte så jätteöverraskande, har man hållit på i över 50 år kanske man är värd ett hederspris. Jag brukar raljera och säga att jag fått alla priser en svensk idrottsledare kan få, inte för att man varit duktig kanske, men för att man hållit på länge. Jag är verkligen glad, sånt här uppskattar man. Man är så nördig att man kanske uppskattar det här mer än allt annat."

Annika Kukkonen, Årets Ledare: "Det är en ära, det finns väldigt många fina ledare i Skellefteå som jobbat länge och jag är fortfarande väldigt färsk. Det känns coolt att få det här priset."

Skellefteå Skateboardförening, Årets Förening: "Fantastiskt, äntligen. Vi har jobbat extremt hårt och vi har en ny lokal där vi har öppet alla dagar utom lördagar för både ungdomar och vuxna", säger Hanna Fjellstedt.

Skellefteå Skateboardförenings ordförande Emil Edström om priset:"Att få gå upp och ta emot ett pris för något man jobbat med de senaste tio åren känns fantastiskt. Oftast glöms vår sport bort i såna här sammanhang, så det känns otroligt roligt."

Hanna Marklund, Årets Idrottsprofil:

Den före detta fotbollsspelaren och numera expertkommentatorn prisades på galan men den före detta Sunnanå- och landslagsspelaren kunde inte närvara på plats. Istället tog Magdalena Forsberg emot Hannas pris. Under året lärde de känna varandra när de spelade in tv-programmet Superstars.

Anton Marklund, Årets manliga idrottare: "Först och främst är det här hedrande, de andra två nominerade tycker jag är minst lika värd priset som mig. Det finns väldigt många andra också som är förtjänta av ett sånt här pris. Den senare delen av min karriär har jag fokuserat mer på att ha roligt, en sån här grej gör såklart allt extra roligt. Jag har alltid varit en stolt Skellefte- och Bolidenbo, så det är klart att det är kul att komma hit och få ett pris. Jag har fått priser ute i Europa men det är jätteroligt att få uppmärksamheten på hemmaplan.

Peter Helsing, Årets Eldsjäl: "Priset är en bekräftelse på att man har gjort någonting bra. Allt jag har gjort har jag gjort för att det är kul och för att få andra att må bra och då mår man själv bra också. Jag är jättenöjd, och det här gör säkert att man fortsätter några år till. Nu känns allt ännu roligare. Jag är lite rörd faktiskt."

Kågedalens AIF Innebandy, Årets Lag: "Det känns helt underbart, helt magiskt. Otroligt vilken upplevelse och ära att få det här priset. Vi gjorde en helt otroligt säsong och trots att vi tappade i kvalet fick vi chansen att spela i allsvenskan den här säsongen", säger Wilma Bäcklund.

Miranda Dahlgren, Årets kvinnliga idrottare: "Superkul att få det här priset. Jag har haft flera bra säsonger i AIK och trivs bra i laget. Ett plus i kanten att det också gått så bra för mig, men det blir ju så när man har så bra spelare och människor runt omkring sig."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa