Carina Höglund Skellefteå

Carina Höglund

Carina Höglund

Foto: Privat

Familj2020-07-04 05:00

Eva-Britt Carina Höglund har hastigt somnat in, hon blev 62 år gammal. Carina var yngst av fem barn till Sonja och Axel Lindmark, hon växte upp i Nyholm nära Boliden. 

Som ung bodde hon på Moröhöjden med sin mor. Efter skoltiden flyttade hon till Umeå och sedan till Göteborg. Där jobbade hon bland annat på Stena Line-färjor som servitris. När första sonen Kim föddes 1984 kom hon tillbaka till Anderstorp i Skellefteå där andra sonen Robin också föddes 1987. Därefter träffade Carina mannen som kom att bli hennes livs kärlek, Lars Höglund. De gifte sig år 1989 och köpte hus i Morö Backe. 1992 föddes dottern Sandra. 

Carina jobbade huvudsakligen som servitris på Scandic Hotell i Skellefteå men utbildade sig under tiden till ekonom. Hon provade på att arbete hos Datorteket som handledare. Senare i livet så omskolade hon sig till undersköterska och arbetade inom äldrevården, främst på äldreboendet Ömheten. Hon pensionerade sig en tid men drogs tillbaka till arbetslivet och arbetade med riksdagsvalet 2019 samt som undersköterska på Skellefteå sjukhus. Även en kort tid på Veteranpoolen.

På fritiden så älskade hon att resa, hon var särskilt förtjust i Rhodos, som hon besökte ett tjugotal gånger. Carina brann också för hästar och ridning, dessutom var hon mycket duktig på sång, musik och en skicklig tecknare. 

Men hon var mest av allt en underbar värdinna och den som tog hand om andra människor och spred glädje i stora sällskap. Hon lärde känna många människor världen över. Hon fick en fin midsommar tillsammans med släkt och vänner. Två dagar senare skjutsades hon till sjukhuset av familjen, men hennes liv gick tyvärr inte att rädda. Hon är älskad och saknad av sin make Lars, sina bröder Leif och Jan och sina tre barn Kim, Robin och Sandra, och alla människor hon berört i livet.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!