Besöksrekord på årets Nordsken: ”Det är sinnessjukt bra”

Efter tre fullspäckade dagar var det på söndagen dags att summera den sjunde upplagan av Nordsken. Totalt besöktes arrangemanget av 11 000 besökare. ”Det är helt sinnessjukt bra. Vi tyckte att förra året var jättebra och nu ökar vi med 4 000 besökare”, säger projektledaren Johan Linder.

28 maj 2017 12:48

För första gången hölls Nordsken, som blivit norra Skandinaviens största mötesplats för spel, kultur och kreativitet, i Skellefteå Kraft arena. Och lokalbytet slog väl ut.

– Arenan har varit väldigt, väldigt bra för oss och jag tror att vi fått lite av ett genomslag i år. Det är alltid en liten uppförsbacke att komma ut med ett arrangemang och nå människor, men det kändes som att det var mycket allmänhet som hade fått information och kom och det var många som besökte oss för första gången och det är kul, säger Johan Linder.

Att lyfta fram de mest omtyckta programpunkterna är svårt, men Johan Linder säger att lördagens cosplay var ”jättepopulär”, att flipperhallen var välbesökt och att Goodbye Kansasföreläsning om visual effects lockade storpublik.

– Det är svårt att lyfta fram något speciellt, för det var mycket folk överallt. Själv var jag otroligt imponerad över Torbjörn från Piteå och hans robotar i stål, säger Johan Linder och tillägger.

– Jag pratade med utställarna i går och alla ville komma tillbaka.

Nordsken är över för den här gången, men för arrangörerna återstår en hel del städning och vilan blir kort innan arbetet för nästa år sätter i gång.

– Jag åker till UK Games Expo, som är Englands största analoga mässa, nu på onsdag och börjar förberedelserna inför nästa år, säger Johan Linder.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa