Utrensningen fortsätter i Turkiet

Turkiska myndigheter har utfärdat en arresteringsorder mot 42 journalister, rapporterar den privata tv-kanalen NTV. En av dem som står på listan är den kände kommentatorn och tidigare politikern Nazli Ilicak.(TT)

25 juli 2016 17:20

Turkiska myndigheter utfärdade en arresteringsorder mot 42 journalister på måndagen, rapporterar den privata tv-kanalen NTV. En av dem som står på listan är den kände kommentatorn och tidigare politikern Nazli Ilicak - hon sparkades 2013 från den regeringsvänliga tidningen Daily Sabah för att ha kritiserat ministrar som var inblandade i en korruptionshärva.

Samtidigt meddelade Turkish Airlines sent på söndagen att de avskedar över ett hundra anställda; chefer, kabin- och administrativ personal.

Anledningen tros vara att personalen har kopplingar till den religiösa rörelsen som leds av den muslimske ledaren Fetullah Gülen. President Recep Tayyip Erdogan anklagar rörelsen för att ha stått bakom den misslyckade statskuppen.

Turkish Airlines, som är Europas fjärde största flygbolag, har hittills avböjt att lämna några kommentarer.

Sedan den misslyckade militärkuppen har även teleoperatören Türk telekom sparkat 198 anställda. Regimen har gripit eller avsatt fler än 60 000 soldater, poliser, domare, lärare och tjänstemän.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa