Trendigt att hoppa sig i form

Träningsformen kangoo jumps har blivit allt större. Med ett par speciella skor görs klassiska aerobicspass lite studsigare. Man blir som ett barn när man tränar, säger Jorge Mix, mastertrainer i kangoo jumps.

6 augusti 2014 08:00

Hoppar man inte hopprep, så hoppar man studsmatta - eller så är det kangoo jumps som gäller. Det är populärt med alla former av hoppträning.

Kangoo jumps är en träningsform som innebär att du studsar fram med hjälp av ett par speciella skor som höjer sig över marken.

- Hoppträning, alltså att flytta kroppen från grundnivå till en högre nivå, är mer effektivt än att träna på samma nivå hela tiden, säger Jorge Mix.

Skon uppfanns av en kanadensisk läkare som ett hjälpmedel för rehabilitering efter idrottsskador, men sedan utvecklades den till att bli ett träningsredskap.

- Skorna tar bort 80 procent av belastningen på leder och rygg som du vanligtvis får vid löpning så det är mycket skonsamt för kroppen.

Man tränar med klassiska aerobicssteg, på löprundan eller genom att köra ett pass hemma. Men det är många som är skeptiska till att ta på sig de höga skorna i början.

- Det största hindret är att övertyga att det inte är farligt. Men våga prova och känna, för alla som har provat det kommer tillbaka, säger Jorge Mix.

Kangoo jumps

En träningsform där man med speciella skor kan studsa med en trampolineffekt. Skorna liknar slalompjäxor med en hög del under sulan.

Skorna uppfanns av den kanadensiske läkaren Gregory Lektham för att vara ett hjälpmedel för rehabilitering efter idrottsskador, men också för att minska belastningen på leder och rygg i samband med bland annat joggning.

Med skorna kan man bland annat köra klassiska aerobicspass, löpträna eller träna hemma.

Källa: Kangoo Club Sweden

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa