Pär Lärkeryd får medalj av kungen

Norra Skogsägarnas vd Pär Lärkeryd tilldelas Bernadottemedaljen för sina värdefulla insatser för svenskt skogsbruk. ”Det är inte varje dag man får en guldmedalj ur kungens händer”, säger han.

3 april 2014 13:09

Det är föreningen Skogen står bakom utmärkelsen. Prisutdelningen genomförs av kung Carl XVI Gustaf på tisdag på Münchenbryggeriet i Stockholm i samband med öppnandet av Skogsnäringsveckan.

– Jag får medaljen tack vare Norra Skogsägarnas visionära arbete och det är jätteroligt att vi får uppskattning för vårt arbete, säger Pär Lärekryd och fortsätter:

– Vi utvecklar produkter och tjänster till den urbana skogsägaren, som inte har samma praktiska kunskaper som de tidigare skogsägarna, som bodde på fastigheterna.

Det här är den andra stora utmärkelsen som Norra Skogsägarnas vd Pär Lärkeryd tilldelas på kort tid. I februari tog han emot Grant Thorntons jämställdhetspris.

– Utmärkelserna är ett erkännande på att mitt sätt att driva förändringsarbete uppskattas. Men det är minst lika roligt för organisationen. Vi lyckas tänka nytt och attrahera nya målgrupper i en så traditionell bransch, säger Pär Lärkeryd.

Föreningen Skogens motivering

”Pär Lärkeryd har visioner, han är en modern ledare som ser människor och deras kompetens. För dem samman. Pär Lärkeryd är en central förebild för en bransch som vill, men ännu inte har lyckats, bli jämställd.”

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Eriksson