Hat-sms ska väcka föräldrar

Föräldrar i Landskrona kan nu prenumerera på hat-sms från kommunen. Innehållet i de kränkande sms som föräldrarna ska få i sina mobiler är hämtat från verkliga sms som barn och ungdomar i Landskrona har fått.(TT)

14 april 2016 13:18

Föräldrar i Landskrona kan nu prenumerera på hat-sms från kommunen. Innehållet i de kränkande sms som föräldrarna ska få i sina mobiler är hämtat från verkliga sms som barn och ungdomar i Landskrona har fått.

På det viset hoppas kommunen väcka föräldrarna och få dem att på allvar engagera sig i den verklighet som många barn och unga har på nätet.

- Föräldrar frågar sina barn: Hur har du haft det i skolan? Hur var det på träningen? Men inte många frågar: Hur har du haft det i mobilen? säger Elvir Mesanovic vid Landskronas utbildningsförvaltning.

En enkät bland Landskronas barn och unga visar att de är ute på nätet fyra timmar per dag. En tredjedel av dem har utsatts för kränkningar. Elvir Mesanovics råd till föräldrar är att dokumentera kränkningar, kontakta mobbarnas föräldrar, eller att i särskilt grova fall polisanmäla.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT