Efter en vecka – nästan 200 åkare har köpt kort

Spåret med lagrad konstsnö på Vitberget i Skellefteå har varit i drift i ungefär en vecka. Hittills har 197 personer valt att köpa kort för att nyttja spåret: ”Jag är jättenöjd och mest glad över att det finns ett sådant behov”, säger Hans Pettersson.

9 november 2018 10:37

Han är avdelningschef vid fritids- och idrottsavdelningen på kultur- och fritidskontoret, Skellefteå kommun och tillägger att han själv besökt området tidigare i veckan.

– Jag har pratat med folk däruppe och de flesta som jag har talat med är jättenöjda. Det känns som att det här är över förväntan, säger han.

Det finns möjlighet att köpa olika typer av periodiserade kort för att åka på det kilometerlånga spåret. Nedan antal köp hittills:

X Dagkort: 108 stycken.

X Veckokort: 25 stycken.

X Årskort: 61 stycken.

(Siffrorna är från den 7 november).

Redovisa kostnader och intäkter

I pengar betyder det en intäkt på 39 600 kronor för den första veckan. För när det gäller spårets överlevnad och eventuella fortsättning kommande år så handlar det dock till sist och syvende om pengar.

– Vi har ett uppdrag i nämnden att redovisa kostnader och intäkter eftersom det inte finns i vår normala driftsbudget och vi måste finansiera det här, säger Hans Pettersson.

För barn och unga upp till 18 år är det gratis att nyttja spåret och enligt Hans Pettersson har de också hittat dit.

Främsta målgrupp

– Jag åkte upp och tittade när de hade ungdomsträning. Det är så otroligt mycket barn och unga där och det är roligt för det är vår främsta målgrupp.

Han säger också att åkare från IFK Umeå och Piteå åkt konstsnöspåret.

– Om vi ser att det finns ett behov och om vi hittar täckning för kostnaderna så kan det bli en permanent aktivitet, säger Hans Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Israelsson

Ämnen du kan följa