Polis fick avhysa upprörd förälder på förskola i Umeå

Att barnet fått en smäll på näsan var inget föräldern kunde acceptera.Det ledde istället till skrik, hot och tvång mot personalen på förskolan. Polis fick till sist eskortera den upprörde föräldern därifrån, det skriver Västerbottens-Kuriren .

29 augusti 2019 07:24

Dramat utspelade sig på en förskola i Umeå i fredags eftermiddag. När föräldern skulle hämta sitt barn informerade personalen om att barnet fått en bok på näsan så att en rodnad uppstått.

Detta gjorde föräldern mycket upprörd. Skrikande beskyllde föräldern pedagogerna för att ha begått tjänstefel och menade även att de ljög.

Föräldern trodde inte heller att barnet fått en bok på näsan utan att det var personalen som slagit barnet. Trots försök att lugna föräldern blev denne bara mer hotfull och närgången.

Till sist tvingade föräldern personalen att ringa efter ambulans till sitt barn. Något som, den nu skrämda personalen, kände att den inte hade något annat val än att göra.

Operatören förstod emellertid att barnet inte var allvarligt skadat och att personalen inte ringt av egen fri vilja och tillkallade därför polis.

Först efter ytterligare ungefär en halvtimmes upprörd diskussion kunde polispatrullen avhysa föräldern från förskolan.

Rektorn lät efter händelsen personalen på den berörde avdelningen gå hem för dagen. Dessa uttryckte nämligen oro över att den hotfulle föräldern skulle återvända till förskolan.

Händelsen är anmäld till Arbetsmiljöverket.

VK har försökt nå rektorn på förskolan utan framgång.

Niclas Holmlund/Västerbottens-Kuriren

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa