Här stod bilen – full med stöldgods: ”Jaha, är det min bil nu?”

Allmänheten tipsade polisen, bilen var full av stöldgods – och bilägaren var först tvekande: ”Jaha, är det det min bil nu”, undrade 40-åringen irriterat på polisens fråga.

14 maj 2019 06:24

Den 40-årige mannen åtalades den tredje april för inblandning i en omfattande stöldhärva som drabbade bland annat Skelleftehamn och byggnationerna vid Örjanshallen.

40-åringen har i vintras suttit anhållen två gånger, men släpptes senast den 19 januari.

Men häromdagen häktades han av Skellefteå tingsrätt misstänkt för ny brottslighet, denna gång för häleri efter nyliga inbrottsstölder av bland annat dyrbara verktyg i Skelleftehamn och Bergsbyn.

Agerade märkligt

Det skedde efter tips från allmänheten om hur flera personer agerat märkligt intill några fordon som stod parkerade på Vintergatan i Skelleftehamn i början av maj.

När polisen kontrollerade personerna och fordonen närmare hittades misstänkt stöldgods i 40-åringens bil.

Svarade irriterat

Ur polisrapporten:

”Han fortsatte säga att de inte visste vems bilen var. Då jag gjorde en registerslagning på bilen visade det sig att han var ägare till bilen. Han såg förvånad ut och sa irriterat: ”Jaha, är det min bil nu?”.

När 40-åringen häktades förnekades brott, han visste inte hur föremålen hamnat i hans bil.

Tidspress på rätten

Den stora stöld– och hälerirättegången, som gäller 19 åtalspunkter för två män och en kvinna, skulle egentligen ha hållits till hösten i Skellefteå.

Men eftersom 40-åringen nu sitter frihetsberövad måste tingsrätten planera in förhandlingen betydligt snabbare än så.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hans Berggren

Ämnen du kan följa