Man död efter allvarlig arbetsplatsolycka – väggblock föll

På tisdagsmorgonen inträffade en allvarlig arbetsplatsolycka vid ett bygge på Kronanområdet i Luleå, då en man klämdes mellan ett lastbilsflak och två tunga väggmoduler som vält. Senare på tisdagen meddelades det att mannen avlidit av sina skador.

26 september 2017 16:00

Det rapporterar Norrbottens Media.

SOS alarm fick vid klockan 8.30 ett prioritet ett-larm till en adress på Armévägen vid Kronanområdet i Luleå, där en person befarades ha varit inblandad i något slags klämolycka. Polisen kallades också till olycksplatsen.

– Någon har kört lastbil och lastat av betongblock och i samband med det gjort sig illa, säger Marie Andersson vid polisens regionledningscentral, till Norrbottens mediapå tisdagsförmiddagen.

Tidningens reporter Reino Jillker mötte ambulansen som kom i hög fart och rapporterar från platsen att det rör sig om en arbetsplatsolycka vid ett bygge av ett varmförråd.

En äldre man höll på att lasta av väggmoduler från ett lastbilsflak när olyckan enligt uppgifter inträffade.

– Han stod på flaket när två tunga block föll ner bakifrån. Han hade ingen chans, säger Reino Jillker, som talat med personer på platsen.

Mannen ska ha klämts fast mellan de två väggblocken och kanten på flaket, men två arbetskamrater hoppade upp och lyckades få loss honom.

– Han tuppade av när de fått ner honom på marken.

Mannen var inte vid medvetande när han fördes till sjukhus med ambulans.

Vid 14.30 kom uppgifter om att mannen har avlidit av de skador han ådrog sig i olyckan, meddelar polisen. Hans anhöriga är underrättade.

Polisen har genomfört en platsundersökning.

– Mer kan jag inte kommentera just nu, säger Marie Andersson vid regionledningscentralen.

Norrbottens media har också varit i kontakt med BDX, mannens uppdragsgivare, som vill avvakta med kommentarer.

BDX har kallat samman en krisgrupp för att hantera situationen.

Jonas Andersson// Norrbottens media

Mathias Asplund// Norrbottens media

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion