Hennes familjefoton och dagbok stals – nu erbjuder Karin hittelön till tjuvarna

Under tisdagseftermiddagen stannade Karin Jönsson Lundholm och familjen till på Leos Lekland i Skellefteå i en dryg timme. Under den tiden stals saker som hon håller varmt om hjärtat ur bilen.

16 augusti 2017 20:14

Mellan 16.45 och 18.00 skulle familjen äta middag på leklandet.

– Jag ides inte ta med mig börsen, men när jag gick och hämtade ett annat betalkort så var jag nog inte uppmärksam på att dörren inte låstes. För när jag kom tillbaka efter middagen var det lite skrapmärken, men dörren var inte uppbruten eller så. Men det tänkte jag inte på då, säger Karin Jönsson Lundholm till Norran.

Hon skulle jobba i en lokal bredvid och åkte dit för att lämna några grejer.

– Det var när jag öppnade bakdörren på bilen som jag såg att handväskan och datorväskan var borta. Så jag körde tillbaka och letade i närheten för att se om någon bara hade letat igenom väskan och sedan slängt den, men jag hittade ingenting.

Erbjuder hittelön

I datorväskan fanns en dator med en massa familjefoton, en gammal hårddisk och en ny hårddisk som hon skulle säkerhetskopiera över bilderna på. I handväskan fanns en dagbok där hon hade skrivit om viktiga händelser och minnen.

– Jag förstår att det inte är bra att ha allt på samma ställe, men jag tänkte ju inte att det skulle försvinna såhär. Vissa saker går ju att ersätta, men bilderna och dagboken går ju inte att återskapa, så det känns jättetråkigt.

En annan man fick sina skor stulna från entrén på leklandet. Han och hans familj åkte vid 17.30 och därför tror Karin att stölden ur hennes bil måste ha skett mellan 16.45 och 17.30.

I ett inlägg på Facebook som i skrivande stund fått nästan 500 delningar så efterlyser hon den som stulit hennes saker och erbjuder hittelön. ”Ta pengarna o den nya oanvända hårddisken, men SNÄLLA lämna tillbaka resten! Även du som stal grejerna får hittelön!”, skriver hon i sitt inlägg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Andersson