Australisk mor gripen för barnamord

Blommor, teddybjörnar och öppna kyrkor. De boende i australiska Manoora försöker förstå det ofattbara, att åtta barn mördats i deras hemområde - och att mamman till sju av dem gripits som misstänkt för dåden.

20 december 2014 14:25

Polis säger att man inte letar efter någon annan och att Manooraområdet där barnen hittades döda, utanför staden Cairns i nordost, är säkert. Den 37-åriga kvinnan, som uppges vara mor till sju av barnen och släkt med det åttonde, vårdas på sjukhus under polisvakt.

- Hennes tillstånd är stabilt och hon ses efter. . . Hon är vaken, redig och talar, säger detektiven Bruno Asnicar till reportrar enligt AFP.

Barnen var mellan 18 månader och 14 år. Polis har inte sagt hur de dött men bekräftat att knivar hittats i huset där de låg. Den gripna kvinnan har knivhugg på överkroppen, enligt Asnicar.

Enligt tidningen The Sydney Morning Herald var det kvinnans 20-årige son som hittade kropparna på fredagen. På lördagen pågick en intensiv utredning i det enkla enplanshuset, där polis bland annat säkrade dna-bevisning. Samtidigt fortsatte chockerade, gråtande grannar att lämna blommor utanför huset.

Brottet har beskrivits som ett av de värsta i delstaten Queensland i modern tid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa