Våra sköra medmänniskor nonchaleras än en gång

Skribenten är bestört över att en multisjuk person nekades coronatest.

Skribenten är bestört över att en multisjuk person nekades coronatest.

Foto: Johanna Norin/TT

Insändare2020-09-22 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag läser med bestörtning att våra sköra medmänniskor än en gång nonchaleras vad gäller covid-19. Om det hade varit i början av denna pandemi hade jag förstått att det kunde ha gått till på det sätt som det nu gjorde med en multisjuk person som tre gånger nekades ett coronatest, Norran den 28 augusti. 

Nu får vem som helst med hur lite symptom som helst hämta ett självtest medan den som är gammal och skör nekas test. Det är helt enkelt skandal av stora mått. Dessutom spelar man rysk roulett med personalen som riskerar att utsättas för smitta.  Eftersom symptomen är så olika tycker man att i detta fall och andra liknande ska ta det osäkra före det säkra och kolla. Vad hade hänt om personen hade varit smittad? Hur många hade personen hunnit smitta? Vem bär då ansvaret? 

All heder åt den assistent som tar de svagas parti och har anmält detta. Ett förslag till alla som kommer i kontakt med gamla och sjuka människor som nekas covidtest, hämta ett självtest och testa dem själva så får ni i alla fall ett besked inom 48 timmar.

Värna våra gamla och sköra