Tips till alla som pantar på Degermyran

Jag skulle bara vilja ge ett tips el två till de som använder pantmaskinen på Degermyran.

”Degermyrans maskin är totalt värdelös på att ta emot petflaskor på 1,5 liter eller mer”, skriver insändarskribenten.

”Degermyrans maskin är totalt värdelös på att ta emot petflaskor på 1,5 liter eller mer”, skriver insändarskribenten.

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2021-07-23 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Maskinen är helt underbar om man har lite mer volym att panta. Till exempel idrottsföreningar el skolklasser som samlat. Det är ofta kö till den och det visar ju att den är uppskattad. Den tar burkar bra, men gillar tyvärr inte flaskor.

Man kan bli lite tvär när man ser någon stå och kämpa med de sista fem flaskorna i tio minuter innan de går igenom eller att man helt enkelt ger upp.

Mitt tips är att sortera era petflaskor i separata säckar och åka till en vanlig maskin för att panta dem. (Coop, Ica, Willys, Lidl)

Att stoppa 50 flaskor genom en vanlig maskin, tar kanske 2-3 minuter. Genom Degermyrans tar det nog 10-15. Degermyrans maskin är totalt värdelös på att ta emot petflaskor på 1,5 liter eller mer.

De ligger bara och rullar runt nere i botten och bromsar upp burkarna som skulle kunna räknas snabbare. När det bildas kö bakom dig så är det ju du som är problemet om du nöter samma flaskor genom maskinen hela tiden.

Skall ni nu nödvändigtvis åka upp dit med era flaskor, så skruva aldrig på korken efter flaskan har tömts. Det deformerar ofta flaskan och maskinen kommer inte kunna plocka upp den. Detta gäller för övrigt alla pantmaskiner.

Korken sorteras som vilken annan plast som helst.

Sist jag var upp så tog det nog minst lika lång tid för kvinnan framför mig, att få igenom sina tre eller fyra säckar, med blandat burkar/flaskor. Som det tog för mig att panta sju säckar med bara burkar. Hon hade dessutom de mindre säckarna med knythandtag och jag hade stora svarta.

Det här är bara ett tips i all välmening för er själva och de som måste vänta på flaskpantare.

Problemlösaren