"Sunkens" lag tvingas stänga ner på grund av covid-19

NHL:s omstart har fått ett bakslag då flera av St Louis Blues spelare testat positivt för covid-19. Nu hänger omstarten för NHL löst.

Flera spelare i Oskar Sundqvists lag har drabbats av covid-19.

Flera spelare i Oskar Sundqvists lag har drabbats av covid-19.

Foto: ANDY MARLIN

Ishockey2020-07-06 09:52

Det har blivit ett nytt bakslag för NHL i sin 'Return to Play'-plan. De regerande Stanley Cup-mästarna St. Louis Blues, med den före detta Skellefteå AIK-spelaren Oskar Sundqvist, har tvingas stänga sina faciliteter och ställa in alla träningar den närmaste tiden efter att flera av spelarna testat positivt för covid-19. Det uppger sajten The Ahtletic.

Laget skulle ha tränat under fredagen men tvingades ställa in efter att ett flertal spelare testat positivt för coronaviruset, Covid-19. Därefter har alla träningar under helgen ställts in och lagets träningshall, Centene Community Ice Center i Maryland Heights, har stängts ner. 

Det är ännu oklart hur många spelare det handlar om och The Atletic kommer inte att bekräfta vilka spelare det handlar om inte spelarna själva eller klubben väljer att gå ut med det.

St. Louis Blues är det andra NHL-laget som har fått ställa in träningar och stänga ner sina faciliteter på grund av coronautbrott. Även Tampa Bay Lightning har haft flera spelare som testade positivt i slutet av förra månaden. 

Enligt tsn.ca startar träningslägren den 13 juli och varje lag får ta med sig max 52 personer in i "bubblan" i Edmonton eller Toronto, varav max 31 spelare.

Alla personer i bubblan ska testas för covid-19 varje dag och skulle någon eller några spelare bli sjuka blir det möjligt att skjuta upp eller ställa in matcher.

Spelare som inte vill vara med i slutspelet, på grund av rädsla för viruset, ska inte straffas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!