Dystert slut på målfesten för AIK – Rögle avgjorde sent

Jonatan Berggren och Jesper Frödén briljerade framåt för AIK – men defensivt räckte inte AIK till mot Rögle. Skånelaget vann till slut med 5–4 efter ett sent avgörande efter slarv av Petter Granberg.

Stundtals briljerade AIK med sitt offensiva spel, men laget släppte till för mycket i defensiven mot Rögle som till slut vann matchen med 4–5.

Ishockey2020-10-24 17:31

Efter en trevande inledning på matchen kunde gästerna ta ledningen efter 3.09 genom den tyske backen Moritz Seider vars skott från blålinjen hittade nätet bakom AIK:s Gustaf Lindvall. Det skottet var också matchens första på mål. Rickard Hugg kunde sedan, med AIK:s första skott på mål i matchen, kvittera efter 7.09 när han tryckte dit kvitteringsmålet högt bakom Christoffer Rifalk i gästernas målbur efter bra förarbete av Jacob Olofsson.

Efter en förlorad AIK-tekning i egen zon kunde sedan Dennis Everberg trycka in 1–2 från nära håll efter att ha vunnit kampen med Philip Broberg framför AIK-kassen. Men bara 68 sekunder senare kunde AIK kvittera genom Andreas Wingerli som kunde sätta dit kvitteringsmålet i öppet mål efter fint förarbete av främst Oscar Eriksson. Assistpoängen på Eriksson var också backens första i SHL.

I powerplay kunde sedan AIK för första gången i matchen ta ledningen när Jesper Frödén med ett direktskott överlistade Rifalk efter en mycket väl slagen passning av Jonatan Berggren. En assistpoäng som var Berggrens 15 totalt den här säsongen, att jämföra med förra säsongen när ”Jonte” gjorde tolv poäng på 24 matcher.

Med 3.45 kvar av perioden var det sedan gästernas tur att göra mål i powerplay när Dennis Everberg lämnades ensam framför Lindvall och fick gott om tid att sätta dit kvitteringspucken.

I den andra perioden dröjde det 11.37 innan vi fick se periodens första mål, men det var inte vilket mål som helst. Jonatan Berggren hittade en helt omarkerad Jesper Frödén i slottet i powerplay och väl ensam med Rifalk gjorde Frödén inget misstag, 4–3 till AIK. Rögle kom att kvittera efter 14.51 genom Eric Gelinas som med ett handledsskott hittade nättaket bakom en skymd Lindvall i AIK-målet.

Med 1.38 kvar av matchen kom sedan avgörandet efter slarv av Petter Granberg som inte fick med sig pucken in bakom målet. Istället kunde Anton Bengtsson spela fram Benjamin Smith som med sitt första mål i SHL avgjorde matchen.

FAKTA

Skellefteå AIK–Rögle 4–5 (3–3, 1-1, 0–1)

Målen: 0–1 (03.09) Moritz Seider (Gelinas, Ferguson), 1–1 (07.09) Rickard Hugg (Olofsson, Granberg), 1–2 (10.23) Dennis Everberg (Hansson, Sjögren), 2–2 (11.31) Andreas Wingerli (Berggren, Eriksson), 3–2 (14.00) Jesper Frödén (Berggren, Burström), 3–3 (16.15) Dennis Everberg (Zaar, Sjögren), 4–3 (31.37) Jesper Frödén (Berggren, Burström), 4–4 (34.51) Eric Gelinas (Seider, Zaar), 5–4 (58.22) Benjamin Smith (Bengtsson).