”Så här behandlar man inte sina anställda”

Jag blir verkligen upprörd över hur Skellefteå kommun behandlar en före detta anställd undersköterska. Jag som slutat och gått i pension i september på grund av kroppen inte riktigt orkade med – då får jag ingen covidbonus.

Skribenten är besviken på fördelningen av covidbonusen inom Skellefteå kommun.

Skribenten är besviken på fördelningen av covidbonusen inom Skellefteå kommun.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2021-12-03 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag hör av mig till lönekontoret på Skellefteå kommun och får till svar att jag slutade i början på september, jobbade alltså två tredjedelare av året. 

Inte är jag särskilt mycket värd. Att jag sedan har varit fast anställd sedan 2015 – det spelar ingen roll. Alla som har jobbat under pandemin har gjort ett jättejobb. Det här är tacken.

Citerar "”Skellefteå kommun ska dela ut 2 600 kronor till var och en som under pandemin jobbat med vårdnära uppgifter inom socialkontoret.” Det är lögn.

Inga vikarier får något heller. Det är så att kommunen inte skulle fungera utan alla vikarier som gör ett hästjobb. Men det här är tacken. Skäms Skellefteå kommun, så här behandlar man inte sina anställda.

Inte konstigt att det är dåligt med vikarier när man behandlas så här dåligt
Undersköterska

 Svar direkt

Den 28 oktober tog socialnämnden beslut om att 8 miljoner kronor skulle avsättas till en covidbonus för de anställda som arbetat nära brukare med vård, omsorg och stöd under pandemin. Vid en bonusutdelning av det här slaget, det rör sig om i storleksordningen 3 000 personer, är det nödvändigt med tydliga kriterier. Detta innebär tyvärr också att enskilda kan hamna precis utanför gränsen.

Dessa kriterier gäller för covidbonusen:

X Bonusen ges till tillsvidareanställda samt månadsavlönade vikarier inom specificerade yrkeskategorier som arbetar/arbetat brukarnära under pandemin.

X Medarbetaren ska ha en aktuell anställning under september månad 2021, och ska ha varit i arbete någon gång under pandemin (mars 2020–september 2021).

Dessa omfattas inte:

X De som varit frånvarande hela pandemin.

X De som har arbetat, men som har avslutat sin anställning.

X Timavlönade vikarier.

Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande