Parkeringsböter skrämmer bort kunderna från centrum

Nu får Skellefteå kommun bestämma sig hur man tänker kring centrumhandeln. Det finns kunder som vill handla, samtidigt som kommunen gör allt de kan för att stoppa denna handel.

Genom att ge parkeringsböter skrämmer kommunen bort kunderna från centrum.

Genom att ge parkeringsböter skrämmer kommunen bort kunderna från centrum.

Foto: Pär Lindström

Insändare2020-12-04 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har man köpt något som väger mycket eller är skrymmande och behöver komma nära butiken ifråga för att lasta det i bilen, så finns risken att kommunen ger dig parkeringsböter. 

Ska detta fortsätta så kommer ingen att handla i centrum, utan beställa på nätet. Detta kommer att bidra till ett centrum utan handel.

Bramstorp

Svar direkt

När det kommer till parkeringsövervakning generellt så handlar det i första hand om att främja trafiksäkerhet, framkomlighet och tillgänglighet genom att övervaka trafikmiljön så att uppställda regler efterlevs. Gatorna i centrum är reglerade individuellt genom lokala trafikföreskrifter och det finns också generella regler i trafikförordningen som trafikanter måste förhålla sig till. 

När det gäller avlastning och pålastning av gods så är detta tillåtet så länge regleringen på gatan inte innebär att det är stannandeförbud, eller att det finns regler i trafikförordningen som reglerar detta till exempel om en trottoar tas i anspråk för ändamålet. 

Det är också viktigt att påpeka att avlastning och pålastning ska ske kontinuerligt utan avbrott. Det är med andra ord inte tillåtet att stanna och göra någon form av ärende och hävda att avlastning eller pålastning pågår.

Ronny Söderberg, verksamhetschef gator och parker, Skellefteå kommun