Musikalisk högtidsstund i Lövånger kyrka

Familj2020-07-06 05:00

Den 1 juli inleddes "Musik i sommarkväll" med att makarna Elisabeth och Mikael Lindberg i Lövångers kyrka. De bjöd på en högtidsstund för musikintresserade besökare under rubriken ”Psalm på annorlunda vis”.

Programmet inleddes med ”I denna ljuva sommartid” i ett arrangemang av Oskar Lindberg framfört på stora kyrkorgeln följt av ”Canzona” på flöjt och piano. ”What a friend we have in Jesus” framfördes mästerligt av Elisabeth på piano. Därefter följde psalmen ”På Gud och ej på eget råd” i ett arrangemang av Guilmant, där Mikael på ett skickligt sätt nyttjade Grönlunds-orgelns hela register alltifrån orgelns minsta pipor till de allra kraftfullaste orgelstämmorna. Melodier som ”Tillägnan”, ”Amazing Grace” och ”En vänlig grönskas rika dräkt” framfördes alla på ett njutbart sätt för åhörarna. 

I sin aftonbön berörde prästen Maria Ekstedt flyktingarnas svåra situation i världen och därefter sjöngs psalmen ”Bred Dina vida vingar” innan kvällens program avslutades med ett arrangemang på psalmen ”Bliv kvar hos mig” mästerligt framfört på piano och kororgel. Makarna Lindberg tackades med varma applåder av besökarna för denna musikstund i sommarkvällen.

Bernt Wikström

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om