Låt inte Skellefteås tillväxt ske på barnens bekostnad

Förskolebygget på Norrhammarskolans mark kommer att påverka barnen negativt, menar skribenten.

Förskolebygget på Norrhammarskolans mark kommer att påverka barnen negativt, menar skribenten.

Foto: Yvonne Rönngren

Insändare2021-03-25 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag läste artikeln om lärarna på Norrhammarskolan, Norran den 19 mars, och blev glad att fler är emot planerna på att bygga en ny förskola på Norrhammarskolans mark. Bygget innebär att en väldigt stor del av skridskobanan kommer att tas bort. Skolbarnen kommer heller inte att kunna använda sig av "lillskogen" som nyttjas mycket av fritidsverksamheten. Skridskobanan och pulkbacken används också i dagsläget, både av skolan och av förskolorna i närheten. 

Trafiken i området kommer även att öka kraftigt. Det finns ledig mark som man kan bygga på; Västra Erikslid (men sanera den ordentligt på grund av att det varit en soptipp där tidigare), marken vid Restaurang Tre Kronor (ett stort grönområde som sällan används i dagsläget) samt skogen vid Eriksberg. Fördelen med dessa tre alternativ är att de ligger i närheten av de nya bostadsområdena, Eriksberg och det framtida området Västra Eriksberg.

Det går även att ta bort parken i närheten av gångtunneln mot stan, längst ner på Norrböle, eller att bygga ny förskola i stora parken som ligger i närheten av Eddahallen. Att ta bort parkerna är kanske lite kontroversiellt, men betydligt bättre än förslaget i dagsläget.

Ja, Skellefteå växer - men låt inte detta ske på bekostnad av barnens möjligheter till idrott och rörelse.

Tänk på barnen