Körde på bakhjulen förbi olycka – polisen kritisk

En trafikolycka har inträffat på Solbacken i Skellefteå.

Skellefteå2020-09-30 18:50

Enligt de första uppgifterna rör det en singelolycka med lastbil på E4. 

Olyckan har skett i höjd med Biltema på Solbacken. 

– Det är en viltolycka med älg inblandad, uppger larmoperatören och tillägger att det inte är klarlagt om det är flera bilar inblandade i olyckan. 

Uppdatering klockan 19.00: 

Enligt Ola Lindström vid räddningstjänsten så är södergående körfält på E4 avstängt. Han säger också att det initialt handlade om en personbil och en lastbil som var inblandade i viltolyckan med två älgar. Enligt Ola Lindström hade han inte fått uppgifter om att någon person var förd till sjukhus med ambulans. 

Uppdatering klockan 19.20: 

Det rör sig om två fordon som kört på varsin älg. Ingen person uppges ha skadats vid olyckan, men en älg kan befinna sig på fel sida viltstängslet i området, så trafikanter uppmanas att ta det extra försiktigt. Det uppger polisen. 

– Det handlade mest troligt om två älgar och det var två personbilar och en lastbil inblandad i olyckan, som skedde både i norr- och södergående fält på E4. Ambulansen tog inte med sig någon person till sjukhus, säger Ola Lindström vid räddningstjänsten. 

Han tillägger att E4 var avstängd i cirka en kvart i samband med olyckan och att en älg fick sätta livet till. 

Uppdatering 20.40: 

Enligt polisen så uppger en polispatrull som var på plats på E4 att två mopedister kört förbi olycksplatsen, där fordon bärgas, på bakhjulen. 

– Det är respektlöst med tanke på att det här är en olycksplats där chockade människor som råkat ut för en olycka befinner sig och det är en väg med hög hastighetsbegränsning, säger poliserna i patrullen. 

Älgen ska fortfarande ha befunnit sig på fel sida viltstängslet när mopedisterna körde förbi. Älgen ska dock, sedan dess, ha tagit sig till rätt sida om viltstängslet, uppger polisen på sin hemsida. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!