Hundlatriner – "Två skithögar mellan varje lyktstolpe"

Placeringarna av de kvarvarande hundlatrinerna har gjort dem svårtillgängliga, menar skribenten.

Placeringarna av de kvarvarande hundlatrinerna har gjort dem svårtillgängliga, menar skribenten.

Foto: Läsarbild

Insändare2021-09-21 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Syftet med att minska antalet skräpkorgar och hundlatriner var att spara våra pengar. Genom att göra det svårare för oss att hitta någonstans att deponera avfallet bör man ha lyckats med uppsåtet. Som exempel kan nämnas att gång- och cykelstråket, parallellt med Anderstorpsleden, saknar latrin på flera kilometer. 

Detta har inneburit att det ligger mer än två skithögar mellan varje lyktstolpe. Man har flyttat plastkorgen till bilvägen som saknar trottoar för fotgängare. Tror inte att bilister stannar för att bli av med en dyngpåse. Likadant är det vid Landskyrkan där gångbanan befriats från skräpkorg medan det finns ett par längs Brännavägen, även de saknar trottoar så att ingen kan rasta sin hund där. Till råga på innovationen är det två latriner på samma stolpe medan gångbanan stinker av skit. 

Så är det även vid Älvsbackabrons norra ände där flanörer måste ta en omväg från Strandpromenaden för att nå någon av de två korgarna på samma stolpe. Ena latrinen sitter så högt att kortväxta personer eller någon som är beroenda av permobiler eller rullatorer inte har en chans att städa bort avfallet. 

Men det var kanske avsikten, man skulle ju spara. Listan kan göras lång, mycket längre än vad Norrans insändarsida accepterar. Även om hälsovårdsmyndigheten inte bryr sig så har det blivit äckligt att promenera i Skellefteå. 

Rulle Nr.1